„Tylko to co gotujesz z miłością, jest naprawdę smaczne.”                                                                                                                                                                                                                                                                                 Alison Singh Gee

W dniu 07.10.2020 uczestnicy Caritas Kieleckiej Warsztatów Terapii Zajęciowej w Ostrowie, pl. terenowej w Kossowie w ramach terapii na pracowni gospodarstwa domowego, wspólnie uczestniczyli w wypiekaniu słodkości. Podopieczni wykorzystują swoją kreatywność wymyślają    i tworzą swoje autorskie przepisy, które później mamy okazję podziwiać oraz kosztować. Ta forma terapii pozwala uczestnikom na rozwijanie kreatywności, cierpliwości, wyobraźni, uczestnicy poznają techniki i organizację czasu przy wypieku ciast. Rozwijają poczucie estetyki. Prowadzony z uczestnikami trening kształtuje cechy pożądane w relacjach społecznych takich jak współpraca, odpowiedzialność .

Pracownia Ewelina

pracownia ewelina