„Naszym zadaniem życiowym nie jest prześciganie innych lecz pokonywanie samych siebie”

Dnia 01.09.2017r. na terenie Powiatowego Centrum Kultury i Rekreacji we Włoszczowie po raz piąty została zorganizowana „Spartakiada Sportowo – Rekreacyjna„ dla osób niepełnosprawnych. Organizatorem całego wydarzenia było Powiatowe Centrum Kultury i Rekreacji, Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie, Warsztaty Terapii Zajęciowej z Ostrowa oraz Dom Pomocy Społecznej we Włoszczowie. Uczestnikami Spartakiady były osoby niepełnosprawne z WTZ Ostrów wraz z placówką terenową z Kossowa, WTZ Koniecpol Stary, WTZ Zgórsko, ŚDS Mniów i DPS Włoszczowa. Po oficjalnym otwarciu, rozpoczęły się zawody sportowe w konkurencjach indywidualnych takich jak warcaby, rzut piłką lekarską, strzał piłką do bramki, rzut do celu oraz w drużynowej sztafecie na czas. Na zawodach panowała atmosfera tolerancji, poszanowania, radości i szczęścia, współzawodnictwa i rywalizacji sportowej. Następnie wyłoniono zwycięzców i w uroczysty sposób wręczone zostały medale i dyplomy, wręczane były przez V-ce Starostę Powiatu Włoszczowskiego Zbigniewa Krzyśka i Dyrektor PCPR Ilonę Nowak. W Spartakiadzie brało udział ponad 100 osób niepełnosprawnych, którzy byli bardzo zadowoleni z możliwości uczestnictwa w tym wydarzeniu sportowym.

p1280312p1280298

>>> Więcej zdjęć ze Spartakiady do zobaczenia w naszej galerii <<<