“Cierpliwość i wytrwałość mają magiczne działanie

– dzięki nim trudności znikają, a przeszkody ulatniają się.”

John Quincy Adams

Caritas Kielecka Warsztaty Terapii Zajęciowej brały udział w projekcie pt” "Trening czyni mistrza cz. 2" projekt obejmował warsztaty psychologiczne i wyjście uspołeczniające. Ich inicjatorami było Towarzystwo Wspierania Rozwoju Powiatu „Wszechnica Konecka” oraz Warsztat Terapii Zajęciowej w Końskich. Współpraca między powiatowa przyniosła sukces - realizacją wspólnego działania szkoleniowego.

Projekt odbywał się w dniach 05.06.07 lipca 2021 roku celem projektu było wzmocnienie poczucia własnej wartości, wyzwolenie twórczego myślenia i umiejętności pracy w zespole oraz radzenie sobie z emocjami oraz rozwiązywanie negatywnych konfliktów w życiu codziennym oraz wyjście uspołeczniające.

Na zakończenie projektu mieliśmy zaszczyt gościć  Grzegorza Pieca - Starostę koneckiego oraz Jarosława Staciwa prezesa Wszechnicy Koneckiej, Andrzeja Michalskiego Dyrektora oddziału PFRON w Kielcach oraz Elżbietę Korpus Dyrektora Departamentu ROPS. Była to okazja do zaprezentowania rezultatów trzydniowych zmagań oraz pracy prowadzonej przez uwielbiana Panią psycholog. Dziękujemy za niezwykły czas wsparcie oraz możliwość rozwoju każdego uczestnika oraz przełamywania nieśmiałości.

.Konskie 2Konskie 3Konskie 5Konskie 4Konskie 6Konskie 7Konskie 8Konskie 9