„Każdy ma w sobie takie coś, co może podarować drugiej osobie”

Caritas Kielecka Warsztaty Terapii Zajęciowej w Ostrowie dnia 27.09.2018r. odwiedzili uczniowie Wolontariatu z Zespołu Placówek Oświatowych w Bukowie wraz z opiekunami Panią Anetą i Panią Dorotą. Celem spotkania było zapoznanie z działalnością placówki oraz pokazanie, że każdy z nas ma różnego rodzaju trudności i lęki, które musi pokonywać każdego dnia. Uczniowie zwiedzili pracownie i poznali specyfikę rehabilitacji osób uczęszczających na Warsztaty Terapii Zajęciowej. Uczestniczki Warsztatów zaprezentowały piosenki, które przygotowują na XVI Świętokrzyski Przegląd Artystyczny Osób Niepełnosprawnych w Chmielniku. Takie działania mają sens i są potrzebne młodzieży, dają wiele satysfakcji, uczą i pozwalają lepiej zrozumieć niepełnosprawnych a co najważniejsze nie bać się ich. Uczniowie wypowiadali się, że takie spotkania uczą pokory i wrażliwości. Dzięki nim młodzież może być bardziej świadoma i wdzięczna za to, co posiada.

//T.Bugajny//

P1300369P1300375