„Muzyka ma ogromne zdolności wyrażania piękna każdej kultury. Ze swej natury może sprawić, że zabrzmią wewnętrzne harmonie. Podnosi intensywne i głębokie emocje, a swoim czarem wywiera głęboki wpływ”
Jan Paweł II

20 Września 2016 r. nasza uczestniczka Paulina Wójcik miała zaszczyt wziąć udział w XIV Wojewódzkim Przeglądzie Artystycznym Osób Niepełnosprawnych – Chmielnik 2016r. Motywem przewodnim był „Świętokrzyski Piknik Country”. Organizatorami dwudniowego spotkania było po raz kolejny Stowarzyszenie Przyjaciół Domu Pomocy w Gnojnie wspólnie z Domem Pomocy Społecznej i Warsztatami Terapii Zajęciowej w Gnojnie. Festiwal zorganizowany był pod honorowym patronatem Wojewody Świętokrzyskiego Pani Agaty Wojtyszek, Marszałka Województwa Świętokrzyskiego Pana Adama Jarubasa i Starosty Powiatu Buskiego Pana Jerzego Kolarza. Patronat medialny nad imprezą sprawowało Echo Dnia. Przegląd zgromadził podopiecznych placówek WTZ, DPS, ŚDS, z woj. Świętokrzyskiego. Wszystkie grupy biorące udział w tym artystycznym wydarzeniu otrzymali ex aequo pierwsze miejsce i zostali obdarowani atrakcyjnymi nagrodami.

Chmielnik 1Chmielnik 2

Chmielnik 3Chmielnik 4