„Najlepszym nie jest ten, kto zwycięża, lecz ten, który walczy do końca”

Caritas Kielecka Warsztaty Terapii Zajęciowej w Ostrowie wraz z placówką terenową w Kossowie dnia 30 sierpnia 2016 r. na terenie Powiatowego Centrum Kultury i Rekreacji we Włoszczowie po raz czwarty uczestniczyły w „Spartakiadzie Sportowo-Rekreacyjnej”. Organizatorem imprezy były Powiatowe Centrum Kulturalno - Rekreacyjne, Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie, Dom Pomocy Społecznej we Włoszczowie, Warsztaty Terapii Zajęciowej z Ostrowa. Udział w imprezie plenerowej wzięły osoby niepełnosprawne WTZ Ostrów wraz z placówką terenową z Kossowa, WTZ Koniecpol Stary, ŚDS Włoszczowa, DPS Włoszczowa, WTZ Zgórsko . Po oficjalnym otwarciu imprezy rozpoczęły się zawody sportowe gdzie podopieczni zmagali się w konkurencjach indywidualnych: warcaby, rzut piłką lekarską, strzał piłką do bramki, rzut punktowy do celu, oraz w konkurencji wspólnej – drużynowej sztafecie na czas. Uczestnicy Spartakiady wykazali się ogromną determinacją podczas konkurencji sportowych, pokonując własne bariery. Wyłonionym zwycięzcom wręczono dyplomy i medale. Zauważyć można było jak wiele radości i szczęścia daje osobom niepełnosprawnym możliwość uczestniczenia w tego typu imprezach oraz jak ważne jest wdrażanie do współzawodnictwa i rywalizacji sportowej. Uroczystość zakończono głośnymi owacjami po których podopieczni zostali zaproszeni na ciepły posiłek.

Spartakiada 1Spartakiada 2

Więcej zdjęć w naszej galerii >>>