festynradkow2W dniu 12 lipca 2015 roku Caritas Kielecka Warsztaty Terapii Zajęciowej placówka terenowa w Kossowie uczestniczyła w „Festynie Rodzinnym” połączonym z gminnymi zawodami sportowo-pożarniczymi w Radkowie. Podczas imprezy było wiele ciekawych atrakcji zaproponowanych przez organizatora. Jak co roku odbyła się degustacja potraw regionalnych przygotowanych przez Koła Gospodarstw Wiejskich. W programie nie zabrakło również występów wokalistów, prezentowały się także zespoły muzyczne i taneczne. Dla dzieci atrakcją był park rozrywki, na którym bardzo chętnie się bawiły oraz liczne konkursy. Caritas Kielecka Warsztaty Terapii Zajęciowej placówka terenowa w Kossowie przedstawiła się poprzez przygotowanie pięknego, wystrojonego stoiska, które prezentowało się bardzo efektownie. Nasze prace cieszyły się ogromnym zainteresowaniem ze strony zwiedzających, a szczególnie docenione były przez dzieci i młodzież. Serdecznie dziękujemy za zaproszenie.

/Ł. Płonka/

festynradkowfestynradkow1festynradkow3