"Weź odpowiedzialność za swoje życie, a następnie podejmij konkretne działania.

Jednak za nim to zrobisz, najpierw musisz uwierzyć w siebie i w swoją wartość.

Nie czekaj aż dostrzegą Cię w Twojej kryjówce.

Nie czekaj na cud lub „właściwą okazję”.

Wyobraź sobie, że jesteś łyżką, a świat garnkiem,

w którym przyrządzasz apetyczną potrawę – zamieszaj w nim!"

renee1Caritas Kielecka Warsztaty Terapii Zajęciowej w Ostrowie w dniu 21 maja 2015 roku pod opieką terapeuty Agnieszki Dubay odbyła się wizyta studyjna w Jadłodajni „Renee” we Włoszczowie.

Wizyta studyjna miała na celu zapoznanie grupy uczestników z warsztatu z pracą w zawodzie kucharza – codziennymi obowiązkami, zapoznanie z menu, podstawowymi zasadami BHP oraz HACCAP.

Uczestnicy z zaciekawieniem przyglądali się jak funkcjonuje zaplecze kulinarne kuchni. Właścicielka restauracji Pani Renata Kucharczyk wraz z szefową kuchni Panią Anną pokazały nam znajdujące się pomieszczenia, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania. Oglądaliśmy jak funkcjonuje profesjonalny sprzęt gastronomiczny oraz widzieliśmy w działaniu zawodową kadrę obsługi gastronomicznej.

Po zakończonym zwiedzaniu mieliśmy przyjemność skosztowania pysznego dania – placek po węgiersku.

Wizyta w jadłodajni „Renee” uświadomiła wszystkim zwiedzającym, że praca w gastronomii jest ciężka, która wymaga zaangażowania i sił oraz energii. Wyjazd wywołał dużo emocji i pozytywnych wrażeń.

renee2

renee3renee4