W niedzielę 28 września w Powiatowym Centrum Kulturalno - Rekreacyjnym we Włoszczowie już po raz czwarty odbyły się Włoszczowskie Targi Runa Leśnego. Organizatorem imprezy jest Starostwo Powiatowe we Włoszczowie, a patronat honorowy nad targami objęło Nadleśnictwo Włoszczowa.

Celem targów jest zaprezentowanie produktu lokalnego pochodzącego z włoszczowskich lasów oraz promocja powiatu włoszczowskiego jako atrakcyjnego turystycznie i rekreacyjnie zakątka Polski, a także kultury regionalnej.
Targi są również okazją do zaprezentowania wyrobów i przetworów z runa leśnego, oraz rękodzieła artystycznego. Na specjalnie przygotowanych stoiskach prezentowały się instytucje, firmy, koła gospodyń wiejskich i zespoły ludowe z powiatu włoszczowskiego, a także leśnicy. Można było skosztować różnego rodzaju specjałów z runa leśnego i nie tylko.

Caritas Kielecka Warsztaty Terapii Zajęciowej w Ostrowie po raz kolejny uczestniczyły w targach. Tym razem przygotowaliśmy smakołyki „Przysmak niedźwiedzia” oraz „Zakazany owoc”.
W tym roku otrzymaliśmy dwa wyróżnienia za najładniejsze stoisko oraz za potrawę na słodko „Zakazany owoc”. Nasze stoisko cieszyło się ogromnym zainteresowaniem ze strony zwiedzających oraz zainteresowaniem dzieci ponieważ na naszym stoisku nie zabrakło „dzikiej zwierzyny”.

Więcej zdjęć z targów znajdziecie w naszej galerii >>>