Szczęście znajduje się w tobie.
Zaczyna się na dnie twojego serca,
a ty możesz je wciąż powiększać,
pozostając życzliwym tam, gdzie inni bywają nieżyczliwi;
pomagając tam, gdzie już nikt nie pomaga;
będąc zadowolonym tam, gdzie inni tylko stawiają żądania.
Ty potrafisz się uśmiechać tam, gdzie się narzeka i lamentuje,
potrafisz przebaczać, gdy ludzie ci zło wyrządzają.

- Phil Bosmans

W dniu 04.09.2014 roku reprezentacja podopiecznych placówki Caritas Kieleckiej Warsztatów Terapii Zajęciowej w Ostrowie wraz z opiekunami miała przyjemność po raz kolejny uczestniczyć w XX LETNIM SPOTKANIU INTEGRACYJNYM OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH. Organizatorami tej wspaniałej plenerowej imprezy było Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niepełnosprawnych „AMABKIS” oraz Warsztaty Terapii Zajęciowej przy DPS w Zgórsku. Na spartakiadę integracyjną przybyło wielu kolegów i koleżanek z różnych zakątków Ziemi Świętokrzyskiej, mogli ze sobą rywalizować w takich konkurencjach jak; - najpiękniejszą piosenkę lata, najdłuższy łańcuch ozdobny choinkowy, taniec zawodowy –„kto zatańczy Twista”, odbyły się również konkurencje sportowe w których zmagali się uczestnicy ze wszystkich ośrodków zgromadzonych na terenie klubu sportowego. Konkurencje przyniosły wiele uśmiechu i radości i mnóstwo nagród. Z naszego ośrodka nagrodę otrzymali – Anna Libera – I miejsce rzutem woreczkiem w dal, I miejsce również zdobył Rober Rał – rzutem woreczkiem w dal, który z pasją przerzucił całe boisko eliminując pozostałych konkurentów. Brawa nie ustawały - koledzy i koleżanki gratulowali niezwykłego wyczynu.

Obserwując spotkania i zmagania zgromadzonych sportowców można zauważyć jedno, że rywalizacja wyzwalała w nich pasję – normalnej, zdrowej konkurencji i rywalizacji z uśmiechem i zadowoleniem.

Fotorelacja z spartakiady >>>