"Wakacje z WTZ"

W dniu 14 lipca 2010 roku Caritas Kielecka Warsztaty Terapii Zajęciowej w Ostrowie z placówką terenową w Kossowie uczestniczyli w spotkaniu integracyjnym pt. „Wakacje z WTZ”.

Program spotkania był bardzo ciekawy. Na początku wszystkich zaproszonych gości i nas „warsztatowców” powitał pan kierownik WTZ Tomasz Bugajny. Następnie odbył się spektakl pt. „Próba” prezentowany przez aktorów z agencji ART – METANOIA pana Bruna Zmarlickiego, dzięki którym poczuliśmy się przez chwilę jak w prawdziwym teatrze...

Po krótkiej przerwie swój talent wokalny zaprezentowały: Paulina Wójcik – uczestniczka WTZ Ostrów i Ewa Wójcik – siostra Pauliny, która po raz pierwszy wystąpiła przed publicznością. Całości dopełniał akompaniament pana Ireneusza Gliścińskiego i pana Artura Frączka.

Dużo zabawy sprawił wszystkim kleryk Wyższego Seminarium Duchownego w Kielcach Karol Stawowczyk, który poprowadził wspólną zabawę.

Na koniec spotkania miłą niespodziankę sprawiła wszystkim pani Lidia Machnik – sołtys Ostrowa, która „zasypała” nas przepysznymi lodami – mniam... mniam....:-)